WORLD
KLUBBINFO
Hem  >  Konserter  >  Klubbar  >  Klubbinfo
SENASTE MEDIA
 • VIDEO
 • LJUD
 • BILD
7/8/2020 4:33:09 PM

Cedes Crush

7/8/2020 10:22:05 AM

Vincent lartaudKOMMANDE KONSERTER
Land

Stad

  NÄSTA BAND PÅ SCENEN
  Anmält 07 juli 2020 klockan 12:02

  IDEAL

  Pop
  Sverige
  Anmält 08 juni 2020 klockan 11:27

  SONNTAG! (Fader Paavo)

  American Rock
  Sverige
  Anmält 23 april 2020 klockan 11:26

  Thor Bendrik

  Blues rock
  Sverige
  Band som snart går upp på scener runt om i världen
  Anmält igår kl. 12:04

  LUX PROPRIA

  Cantautorale
  Italien
  Anmält igår kl. 10:09

  Ophicina

  Progressive rock
  Italien
  Hulen
     HulenOlaf Ryes vei 48, Bergen Visa karta

  Hulen åpnet for første gang 17. mai 1969 etter måneder med dugnadsarbeid. Grunnen for at Hulen ble åpnet var rivingen av det som den gang var tilholdsstedet til Aktive Studenters Forening (ASF), og studentene trengte et nytt lokale å bruke når de ellers ikke studerte. For å unngå at studentene skulle gå helt ledig på fritiden og skumle og planlegge revolusjon, besluttet de derfor å bevilge hundretusenvis av kroner på å gjøre om tilfluktsrommet til kulturlokale.

  Gjennom tidene har Hulen vært en betydelig del av studentmiljøet på Nygårdshøyden og som en konsertscene for resten av kulturlivet i Bergen. Frem til ASF og RF flyttet over til Kvarteret da det åpnet i 1995 var Hulen hovedsaklig drevet av disse to studentorganisasjonene. I tillegg har Hulen huset blant annet jazzklubber og fungerte som øvingslokale for Larmonien.

  Den musikalske profilen til Hulen har endret seg opp gjennom årene fra jazz- og viseklubb, gjennom punk til rock og pop. Det som kjennetegner Hulen som scene er at den fungerer både som scene for unge og fremadstormende band og som scene for store etablerte artister for de magiske konsertopplevelsene. Hulen er anerkjent både i Bergen, ellers i Norge og i utlandet som en stor scene å stå på. Beviset på dette er at band som Mogwai, Kaizers Orchestra, The Pogues, Satyricon, The New Pornographers, Danko Jones og Turboneger har stått på scenen vår.

  Siden starten i 1969 er Hulen blitt drevet på pur idealistisk basis, og mange av dem som har jobbet på Hulen har endt opp i høye posisjoner i samfunnslivet. Dagens drift baserer seg på ca 140 frivillige, noe som tilsvarer mange tusen arbeidstimer i året.

  Hulen tilbyr dermed en unik opplevelse av dryppende grottevegger, hyggelig service og store konsertopplevelser.