ZOEK EEN BAND
WORLD
3PLAY LIVE ON STAGE!
2BEVESTIG JE OPTREDEN
1SCHRIJF JE IN OM TE SPELEN OP HET FESTIVAL
CONCERT DETAILS
Home  >  Concerten  >  Optredens over de hele wereld  >  Concert Details
RECENTE MEDIA
  • VIDEO
  • AUDIO
  • FOTO
5/16/2021 8:55:22 PM

Estygia

5/16/2021 8:54:42 PM

EstygiaTOEKOMSTIGE OPTREDENS
Land

Stad

AANKOMENDE BANDS
ingeschreven de 03 maart 2021 om 19:54 uur

Five Minute March

Rock
Nederland
ingeschreven de 19 februari 2021 om 20:55 uur

5PM

Progressive rock
Nederland
ingeschreven de 18 februari 2021 om 14:43 uur
Volgende bands op het podium over de hele wereld
ze ingeschreven 11 uur geleden

Grvpa

Alternative indie
Spanje
Gisteren op 17:48

Jorge Atienza

Pop
Spanje
Final no.1 - za, 10 mei 2014
Telefoonnummer

E-mail

Informatie:
RockefellerMariboes gate, Oslo Kaart bekijken
Band   Genre Video Audio Stemmen
1 The Scheen Rock 0
2 Bay of Plenty Pop Rock 0
3 J. Eriksen & Flightless Bird Hip Hop 0
4 S&L Band Rock 0
4 Stereo Alternative rock 0
4 Frostheim Metal extreme 0
4 Tammie Tambourine Indie Pop 0
4 Fierce Justice Hard Rock 0
5 Coppergate rock alternative 0
5 Kalkvatn Alternative 0
5 Galskap Studio Urban 0
5 Radiate Heat Alternative rock 0
5 Svovel Symphonic Metal 0
MEDIA
Av Martin Westbye
Foto: Stig Pallesen

Av de 14 bandenene som spilte på Rockefeller i går, så var det bare én heldig vinner. Det var jevnt i stemmebunken, og det var juryens avgjørelse som var tungen på vektskålen. The Scheen spilte et fantastisk livlig set, og med Atle Pettersen i front, så var det disse gutta som spilte seg til en plass i den nordiske finalen i Stockholm.

S&L Band
I denne finalen ble de rett og slett litt for kjedelige. De hadde ulempen ved å starte først, og det var ikke alle som hadde rukket å komme inn dørene. De har en god sammensetning i bandet som gir dem et bredt register å spille på, men til tross for mange stemmer, så var det ikke S&L Band som gikk videre til den nordiske finalen i Stockholm. Det var mange andre gode band på Rockefeller på lørdag, og S&L Band hadde beinhard konkurruranse. Denne gangen nådde de ikke helt opp med opptredenen.
TERNINGKAST: 4

Stereo
De tre gutta i Stereo spiller som de skulle hatt et par stykker ekstra i bandet. De har levert hele veien gjennom konkurransen, og i finalen viste de virkelig hva som bodde i dem. De hadde et trøkk som viste standarden for de andre som kom etter. Gitaristen hadde noe trøbbel med utstyret i semifinalen, men denne gangen dro han riffene til himmels og alt klaffet. De fikk med seg publikum fra starten, og avsluttet på en glimrende måte. Trommisen spilte som han måtte få ut noe aggresjon og innestengte følelser, men det var bare for det bedre. For et trøkk han leverte. Ikke nok med det, han var også vokalisten på et par låter.
TERNINGKAST: 5

Coppergate
De unge guttene fra Coppergate entret scenen i russedresser, noe som er litt rart, da de skal fremstå som et seriøst rockeband. Nok om det. De droppet Tryvann, og det angrer de nok ikke på. Etter en litt trøblete start, så kom det seg virkelig. Det har vært tendenser til allsang når Coppergate har spilt, og i finalen på Rockefeller var det intet unntak. Da «Havanna» ble spilt opp begynte folk sakte, men sikkert å synge med. Det var på «Glance on my shadow» hvor folk virkelig lot seg rive med. En veldig bra innsats av guttene som så vidt har lov til å kjøpe sin egen halvliter.
TERNINGKAST: 5

The Well
Som de eneste bergenserne på scenen under finalen, var det et ekstra press på dem for å levere varene. Med kanskje en av kveldens beste vokaler, så var det litt fortryllende å høre på. Det er noe med dem som er virkelig bra, og det så ut til at publikum oppfattet det også. Kanoninnsats fra bergensguttene!
TERNINGSKAST: 5

Frosheim
Frostheim var mer overbevisende på den lille scenen på John Dee enn de var på Rockefeller. Det er kanskje ikke noe lett svar til hvorfor, men de leverte et tøffere show i semifinalen. På lørdag entret de scenen i lekeblod og mørke klær, og etter hvert kom den store, blonde vokalisten inn på scenen bærende på en øks. Litt mørkt og litt skummelt, men de leverte for de fremmøtte, og trommene var så raske at folket nesten gikk inn i transe.
TERNINGKAST: 4

Kalkvatn
Det er litt sykt at de får 12 stykker opp på scenen, for så å spille et instrument hver. Rett fra humanistisk fakultet på UiO kommer dette bandet med slagkraftige tekster og brutalt fengende musikk. Den sjarmerende kvinnelige vokalisten ble godt støttet av menn med tights og banjo. De har et konsept som er ulikt alt annet, og det er nok derfor folk bruker deres t-skjorter.
TERNINGKAST: 5

Galskap Studio
Dette er en rap-gruppe som treffer midt i blinken. De har en timing som er fantastisk, med tanke på at de var fire rappere på scenen. De byttet på å synge vers, og trøkket passet tekstene. De rappet om Groruddalen, og jeg tror alle som var på Rockefeller på lørdag fikk et forhold til bydelen. Veldig bra opptreden fra de unge gutta i Galskap Studio.
TERNINGKAST: 5

Bay of Plenty
Gjennomført bra fra gutta i The Bay of Plenty. Vokalen hadde tatt seg opp fra semifinalen, og det var mer punch og timing under finalen. Gode overganger og stødige trommer gjorde dette til et veldig bra set. Gode tekniske musikere som leverte god musikk, men dessverre holdt ikke det til en billett til Stockholm.
TERNINGKAST: 4

Tammie Tambourine
Vokalisten er noe for seg selv. Hun er nok den vokalisten som har mest særpreg samtidig som hun har det bredeste registeret. Sjarmerende jenter i dette bandet, men ikke glem den mannen på trommene. Han er svensk, men fortsatt veldig god! Tammie Tambourine fortjente en større scene enn John Dee, og det fikk de på Rockefeller. Dessverre var det ikke nok til å komme videre i konkurransen, men dette er nok ikke det siste vi hører fra Tammie Tambourine.
TERNINGKAST: 5

The Scheen
Når det kommer til profesjonalitet og sceneshow, så er disse guttene øverst på lista. Det er nok definitivt en stor del av grunnen til at de ble kåret til vinnere av den norske finalen. Atle Pettersen har vært i bransjen i mange år, og det vises godt på måten han holder publikum i sin hule hånd. De spilte med et gjennomgående trøkk, og frontfiguren manet publikum til å være med. De har levert gjennom hele konkurransen, og de skiller seg nok ut til at folk ikke går lei. Verdige vinnere av lørdagens finale på Rockefeller. Vi bøyer oss i rockestøvet dere etterlot dere. Lykke til i Stockholm!
TERNINGKAST: 6

Radiate Heat
De tok seg opp et hakk fra semifinalen, og leverte et veldig bra show på Rockefeller. Det er noe som minner om Audioslave, men jeg vet ikke om det er tilsiktet. Uansett, var Audioslave et bra band i sin tid, så det er ikke noe å utsette på det. De leverte et bra show. Vokalen var sterk, og trøkket varte gjennom hele settet. Dessverre ble de utkonkurrert på lørdag.
TERNINGKAST: 4

J. Eriksen & Flightless Bird
Det var mange som hadde store forventninger til dette bandet før de gikk på scenen. Jonas Eriksen fortalte før showet at han var klar for å levere, og det gjorde de så til de grader. På John Dee var det en mindre scene, og det krever litt ekstra for å gå opp i størrelse. Det gjorde J.Eriksen & Flightless bird. De droppet beaten og satte i gang. Rap og rock i perfekt harmoni, og med kvinnelige vokaler i noen av sangene gjorde det hele vakkert. Dette konseptet slår ikke feil, og selv om de ikke nådde helt opp i konkurransen, så er det nok ikke siste gangen vi hører fra disse.
TERNINGKAST: 6

Svovel
Svovel spiller en slags mystisk, fortryllende rock. Der vokalen varierer veldig opp og ned i tone. Fra opera til litt growling er det bare å like. Svovel hadde med seg fansen, og de leverte et godt show. De var de eneste av sitt slag i den norske Emergenza-festivalen, og det skal godt gjøres å etterligne dette. De presterte et par hakk bedre på Rockefeller enn de gjorde på John Dee, men dessverre var det ikke de som fikk billetten til den nordiske finalen.
TERNINGKAST: 4

Fierce Justice
Her var det trøkk fra ende til annen. De har gjort det gjennom hele konkurransen. Disse metal-gutta kan sine instrumenter, og selv om vokalisten var den minste på scenen, så hadde han den største stemmen. De er scenevante og utadvente, og det viser seg godt. De leverer godt på en større arena, og selv om de også spiller hardt, så var det med et litt annet innhold. Et bra levert show av Fierce Justice. Det er nok ikke siste gangen vi hører fra disse.
TERNINGKAST: 4