ZOEK EEN BAND
WORLD
3PLAY LIVE ON STAGE!
2BEVESTIG JE OPTREDEN
1SCHRIJF JE IN OM TE SPELEN OP HET FESTIVAL
VEELGESTELDE VRAGEN
Home  >  FESTIVAL  >  Veelgestelde vragen
RECENTE MEDIA
 • VIDEO
 • AUDIO
 • FOTO
06/02/2023 18.08.13

SlimLive

06/02/2023 18.05.13

SlimLiveTOEKOMSTIGE OPTREDENS
Land

Stad

  AANKOMENDE BANDS
  ingeschreven de 18 september 2021 om 14:58 uur

  Dreamers'Souls

  Other...
  België
  ingeschreven de 15 juli 2021 om 1:04 uur

  MLK

  Soundtracks
  België
  ingeschreven de 24 juni 2021 om 18:50 uur

  Dicksons

  Punk rock
  België
  Volgende bands op het podium over de hele wereld
  ingeschreven de 16 maart 2023 om 15:28 uur

  Sheygun

  Other...
  Verenigde Staten van Amerika
  ingeschreven de 07 maart 2023 om 13:25 uur

  Daydream Keys

  Other...
  Frankrijk
  Faqs
  • InschrijvingsprocedureOpen or Close

   Worden alle onkosten vergoed als we doorgaan naar de Internationale Finale?

   Ja. Emergenza betaalt de reis naar Duitsland, de accommodatie en de maaltijden.

   Wat kan ik winnen?

   Verbazingwekkende prijzen, een gebaar van onze sponsors. De winnaars krijgen een volledig betaalde Europese tour met naar 20 plekken om op te spelen. De beste bas- en gitaarspelers zullen worden bekroond met een gepersonaliseerde bassen en gitaren, versterkers en ander leuk materiaal, afhankelijk van het niveau van de finale. Daarnaast zijn er SABIAN handgemaakte cimbalen en SONOR drumsets voor de beste drummer, SENNHEISER draadloze systemen, MARSHALLversterkers, stands en hardware van KONIG & MAYER voor de beste band. Het muzikale materiaal van de allerbeste band zal geselecteerd en gepresenteerd worden aan het A&R productieteam van TRACK1. De INTERNATIONALE FINALE wordt gehouden in Duitsland op het TAUBERTAL OPEN AIR FESTIVAL, een van de 5 grootste Europese openlucht festivals, tezamen met grootse internationale rock stars voor een publiek van 30.000 mensen.

   Waarin voorziet Emergenza mijn band?

   Emergenza draagt zorg voor de locatie, de technische organisatie, de geluidstechnicus, backline en de promotie... Jij hoeft alleen maar te spelen. Emergenza zorgt ook voor overig materiaal als: microfoons, stage monitors, versterkers, drumset en cimbalen. De hele uitrusting is van topkwaliteit. Technici (geluid en stage) zijn deels van de locaties, deels van de aangesloten muziekwinkels.

   Hoe kan mijn band zich inschrijven?

   Inschrijven kan op 3 verschillende manieren:- In de muziekwinkels - Via de website. Bij online registratie worden de bandgegevens automatisch in het systeem opgenomen. De afdeling boekingen van het hoofdkantoor neemt contact met je op voor een vergadering. - Telefonisch. Als je geen toegang hebt tot het internet kun je het hoofdkantoor bellen. Je gegevens worden dan ingevoerd in het systeem. Als de data voor de eerste vergaderingen al bekend zijn wordt deze gelijk voor je vastgelegd. Anderszins zal er contact met je worden opgenomen om een datum af te spreken.

   Wanneer is de deadline voor de inschrijving van mijn band aan het Festival?

   Er is geen deadline voor je inschrijving. Maar we raden je aan om je zo snel mogelijk en voor februari aan te melden, zodat je dit jaar nog mee kan doen! Bands die zich daarna aanmelden zullen waarschijnlijk pas volgend jaar mee kunnen doen.

   Mijn band is voorzien van een kleine indie label. Mogen we toch deelnemen?

   Ja, alleen bands die voorzien zijn van grote labels worden onthouden van inschrijving aan het Festival. Zodoende geven we ruimte aan nieuwe bands om gehoord te worden.

   Ik ben een solo artiest. Mag ik dan ook deelnemen?

   Nee, sorry. Het Festival is alleen toegankelijk voor bands met minimaal drie leden die live instrumenten bespelen.

   Ik speel in twee bands. Mag ik met beiden bands optreden?

   Dat kan, maar de bands mogen niet meer dan de helft van hun bandleden delen.

   Kunnen we het inschrijfgeld betalen na deelname?

   Nee. Sorry.

   Moeten we inschrijfgeld betalen?

   We vragen om een inleg van 90 euro. Deze inleg kun je verdienen door kaartjes te verkopen. Per kaartje dat je verkoopt krijg je namelijk één euro van de inleg terug. Wanneer je 50 kaartjes verkoopt krijg je per ticket twee euro terug, waarmee je de inleg terug hebt en 10 euro zelf kan houden.

   Moet ik Emergenza een demo of een pers kit sturen?

   Nee, Emergenza maakt geen voorselectie van bands voor de concerten. Wie het eerst komt die het eerst maalt. We geven er de voorkeur aan dat de bands ons op het podium laten zien wat ze kunnen. Het publiek besluit dan wie ze het beste vinden. Deze bands gaan dan door naar de volgende ronde. Een demo is vaak representatief voor de financiële waarde van de band, niet voor de kwaliteit van de liedjes.

   Ik kan uiteindelijk toch niet mee doen. Krijg ik het inschrijfgeld terug?

   Ja, als je de Emergenza staf nog niet hebt ontmoet tijdens de eerste vergaderingen en je hebt al wel betaald. Je hebt recht op volledige teruggave van het inschrijfgeld. Nee, als je al een concertdatum hebt en wij je optreden al hebben georganiseerd.

   Ik heb me telefonisch of via internet ingeschreven. Moet ik direct het inschrijfgeld gaan betalen?

   Hoe eerder je het inschrijfgeld betaald hebt des te groter de kans op een plaats in het Festival. We hebben graag dat het inschrijfgeld voor de eerste meeting wordt betaald. Je kan ook wachten met betalen tot de eerste vergadering. In ieder geval is je geld veilig gesteld want mocht je van gedachten over deelname aan het Festival veranderen voordat de concertdatum is vastgelegd dan zal het volledige bedrag worden terugbetaald op de eerste vergadering. Vergeet dan niet je kwitantie mee te nemen.

   Ik probeerde me online in te schrijven maar kreeg de mededeling dat het Festival niet in mijn regio plaats vindt. Ik wil toch graag mee doen!! Wat moet ik nu doen?

   We verlangen dat alle bandleden aanwezig zijn bij de vergaderingen die we voor het concert organiseren. Er is een vergadering van minimaal 40 min. waar onze staf tot in detail uitlegt hoe de wedstrijd werkt etc. Een aantal dagen voor het concert is er een technische vergadering waar we de technische behoeften van je band bespreken. Als je te ver weg woont bestaat de kans dat je niet in staat bent om deze vergaderingen bij te wonen. Hoe kunnen je fans je concert bijwonen als je te ver weg woont? Dit zou jammer zijn en niet eerlijk. Als je echt serieus bent over je deelname aan het Festival met je band, ook al woon je buiten de regio, neem dan contact op met het hoofdkantoor. We zullen zien of we iets voor je kunnen betekenen. Of ga persoonlijk naar een registratiepunt, vul het aanmeldingsformulier in en betaal het inschijfgeld. - Als er een fout is en je bent een uur verwijdert van de stad, bel dan het hoofdkantoor en we zullen zien wat we voor je kunnen doen.

   Waarom moeten alle bandleden bij alle vergaderingen aanwezig zijn?

   Ten eerste omdat het belangrijk is dat we de regels en de grootte van het Festival uitleggen aan elk lid van de band. We houden niet van misverstanden. De ervaring leert dat bandleden die niet op de vergadering aanwezig waren achteraf klagen dat ze niet goed geïnformeerd waren. Ten tweede willen we de concertdatum voor de band vastleggen in de vergadering. Daarom moeten we zeker weten dat iedereen beschikbaar is. We kunnen een datum, eenmaal vastgelegd, niet meer veranderen.

   Wanneer worden de gratis gadgets uitgedeeld?

   Gewoonlijk worden deze items uitgedeeld tijdens de technische vergadering, vlak voor je optreden. Wanneer muzikanten niet op de vergadering aanwezig zijn ontvangen ze geen items.

   Aan wie worden de gratis gadgets gegeven?

   Aan alle muzikanten die ingeschreven zijn voor het Festival en aanwezig zijn op de technische vergadering. Je moet zelf aanwezig zijn om ze te ontvangen.

  • De prijzenOpen or Close

   Wie selecteert de bands voor de verzamel CD?

   De lokale manager tezamen met Emergenza’s Special Project en Talent- Scouting staf.

   Wat kan ik winnen?

   Verbazingwekkende prijzen geleverd door onze sponsors… Ga naar de afdeling prijzen om ze in detail te zien.

   Wanneer worden de prijzen eigenlijk uitgereikt?

   Prijzen (gitaren, basgitaren, versterkers en bekkens) worden uitgereikt op het podium tijdens de prijzenceremonie aan het einde van elke landelijke finale. Drumsets worden naar de drummer thuis gestuurd op kosten van Emergenza Wie luistert naar de bands voor Track1?

   Lokale managers brengen de meest interessante bands onder de aandacht van TRACK1 afdeling Talent-Scouting.

   Is dit alles wat er te winnen valt?

   Nee, sinds 2012 zal Emergenza Nederland ook aan de internationale Artistpool meedoen. De Artistpool draait om het ondersteunen van kansrijke bands met meer optredens. In Nederland zullen extra shows worden georganiseerd met de bands uit de Artistpool. Het mooiste is dat de Artistpool internationaal is en plekken beschikbaar stelt op verschillende festivals door heel Europa, waaronder ook het Sziget Festival.

   Hoe kom ik in de Artistpool?

   De Artistpool is niet gebaseerd op het aantal kaarten dat je verkoopt, maar op het kunnen van je band. De locale managers zullen per jaar een aantal bands uitkiezen die in de Artistpool opgenomen zullen worden.

  • OptredensOpen or Close

   Is er gratis eten en drinken voor de muzikanten?

   Nee, we voorzien niet in eten en drinken. De locaties hebben meestal een bar.

   Welke kosten worden gedekt door de organisatie tijdens de B.E.S.T. showcases?

   Reiskosten (weliswaar gekozen door Emergenza) en accommodatiekosten worden vergoed.

   Kunnen we op dezelfde datum spelen als een andere band die we kennen?

   Het is mogelijk maar we kunnen dit niet garanderen.

   Welk genre mogen we spelen op het Festival?

   Elk genre is welkom op het Festival: rock, pop, urban, blues, funk, metal etc. Je mag in iedere taal zingen maar ook alleen instrumentaal is goed.

   Mogen we ook covers spelen?

   De set die je speelt mag maximaal één cover bevatten.

   Mogen we ook alleen instrumentale muziek maken?

   Ja, elk soort muziek is welkom bij Emergenza.

   Zijn wij vrij in elke vorm van optreden op het podium?

   Ja, je mag iedere vorm neerzetten. Maar voorzichtig want we moeten de wet respecteren. Er kunnen soms regels of restricties zijn betreffende politieke boodschappen of een type van optreden dat de publieke orde ontwricht (vb: vuurvreten, vuurwerk etc.).

   Hoe lang mogen we elk concert spelen?

   Je band krijgt 30 minuten (inclusief 5 min. wisselen) om zich te laten horen en het publiek wild te maken. Het is aan jou om je beste materiaal te kiezen voor deze kostbare 25 minuten.

   Als we live spelen, hoe kunnen we dan onze niet opgenomen liedjes beschermen tegen plagiaat?

   De eenvoudigste manier is om jezelf een CD of bladmuziek aangetekend te sturen in een gesloten enveloppe. De postdatum zal dienen als certificaat in geval van plagiaat. Het is ook mogelijk (maar veel duurder) om je liedjes bij een notaris vast te leggen. Maar wees voorzichtig! Sommige organisaties beschermen je liedjes niet tegen plagiaat maar verzekeren je alleen dat je het geld krijgt van de copyright.

   Hoe wordt de speelvolgorde bepaald?

   In de voorrondes wordt er niet vooraf kenbaar gemaakt om welke tijd je met je band zult spelen, elke band dient om 17.00 uur aanwezig te zijn. Dit doen we om al aan het begin van de avond zoveel mogelijk publiek binnen te hebben, zodat ook de eerste band voor een volle zaal kan spelen! Om 5 uur zal aan de hand van het aantal verkochte kaarten de speelvolgorde van de avond bepaald worden.

   Kunnen we de concertdatum veranderen?

   Je kan het vragen, maar als we een datum hebben vastgelegd is het bijna onmogelijk om deze te veranderen.

   Kunnen we de naam van de band in de loop van het Festival veranderen?

   Nee, sorry. De naam van je band staat geregistreerd in onze administratie. Het veranderen kan grote problemen veroorzaken bij het online boekingssysteem.

   Mogen we foto’s nemen of video-audio opnamen maken tijdens het concert?

   Ja, meestal is het geen probleem. Op sommige avonden kunnen er restricties zijn, maar daarover worden jullie geïnformeerd tijdens de vergaderingen. Er zijn wel twee voorwaarden: a) Het materiaal is alleen voor persoonlijk gebruik. Het materiaal mag niet voor niet voor omroepen en kranten gebruikt worden. b) Je dient je lokale manager van een kopie te voorzien.

   Kunnen we het Emergenza logo gebruiken op flyers en posters die we maken om ons concert te promoten?

   Ja, het Emergenza logo mag gebruikt worden. Je kunt het downloaden van de Website. Kies “about us” en klik op “Grafische Downloads”.

   Kunnen we een auteursrechtenverklaring krijgen?

   Ja.

   Kunnen we de tijd van de soundcheck veranderen?

   Je kunt het vragen aan je lokale manager maar gewoonlijk liggen de tijden van de soundcheck vast.

   Mogen we vrienden backstage meenemen?

   Nee, nee, nee!.

   Als er zich een technisch probleem voordoet dat het verloop van het concert doet vertragen hebben we dan recht om de verloren tijd in te halen?

   Nee, helaas. Vertragingen t.g.v technische problemen en niet jullie fout kunnen we niet teruggeven. Dat is nu eenmaal het risico van een live optreden! We verzekeren jullie er van dat we ons best zullen doen om technische problemen tot het minimum te beperken.

   Hoe kan ik een advertentie of een recensie van een muziekcriticus op Emergenza’s Website krijgen?

   Emergenza is bereid om de andere concerten van je band gratis aan te bevelen. Je kan de datum van de andere concerten invoegen op de Website onder het kopje: “promoot je optreden”. Het is lastiger om een advertentie of een recensie te plaatsen want daarvoor doen er simpelweg teveel bands mee! Maar op de Website kun je het adres vinden waar je je demo heen kan sturen en een recensie kan krijgen van onze criticus voor het Web magazine. Emergenza luistert altijd naar de muziek, voorgelegd door de bands, en is ook aanwezig tijdens de live optredens. Er is dus altijd een mogelijkheid om een recensie op de Website te krijgen. Emergenza Live Festival is een eerlijke wedstrijd en elke geregistreerde band ontvangt een speciale aanbeveling aangevuld met mogelijke recensies en algemene informatie.

   Als de tijd voorbij is maar we zitten nog midden in een nummer mogen we dit dan afmaken?

   De regel is heel simpel: Vanaf de eerste minuut die je met je band over tijd bent worden er 10 stemmen afgetrokken, per minuut die je daarna langer speelt worden er ook nog eens 10 stemmen afgetrokken. Je mag het nummer dus wel afspelen maar we zijn er niet blij mee. Daarom vragen we je playlist met de timing van elk nummer zodat de stage manager je kan tippen als je nog 5 minuten hebt. Wij, en ook de andere bands, waarderen het niet erg als je over de tijd gaat want dat heeft eveneens effect op de andere bands set. Alsjeblieft, houd je aan de regels en maak een goede keuze van je nummers om je te verzekeren dat je de toegewezen tijd niet overschrijdt.

   Mogen we een decor maken of een vlag van onze band op het podium plaatsen?

   Niet echt, want we hebben al vlaggen van de sponsors op het podium. Eventueel kan er iets geregeld worden afhankelijk van de organisatie van de locatie. We accepteren alleen onbrandbaar materiaal. Wees er van verzekerd dat je materiaal conform de regels is.

   Wat gebeurt er als een band te laat is of helemaal niet op komt dagen?

   We gaan door met het schema! Bands die te laat zijn op de avond zullen of minder speeltijd krijgen of gediskwalificeerd worden. Er wordt niet geschoven in het schema, het schema op de avond is erg strak en er is daarom geen ruimte voor uitloop.

   Wat gebeurt er als een band te laat is voor zijn optreden?

   De lengte van het optreden wordt dan ingekort. Deze regeling wordt getroffen om te voorkomen dat er vertraging en problemen ontstaan bij andere bands die wel punctueel zijn.

   Wat gebeurt er als een band helemaal niet verschijnt voor een concert?

   De indeling kan worden aangepast maar er zal geen band eerder spelen dan volgens het schema.

   Wat gebeurt er als één of meer bands hun tijd van optreden overschrijden?

   De tijd voor wisseling van bands zal verkort worden en als nodig ook de tijd van het optreden. Regels zijn duidelijk: 5 minuten voor de band wissel en 25 minuten voor het optreden.

  • De stem en de juryOpen or Close

   Op welke wijze brengt het publiek zijn stem uit?

   Het publiek stemt simpelweg door het opsteken van een hand aan het einde van iedere optreden. De presentator zal het publiek vragen te stemmen voor iedere band. Het publiek mag voor alle bands stemmen.

   Kunnen we op andere bands stemmen tijdens de concertavond?

   Ja, natuurlijk kan dat.

   Mag het publiek elke avond maar voor één band stemmen?

   Nee, elk persoon van het publiek mag voor alle bands stemmen. Er is geen limiet aan het aantal uitgebrachte stemmen.

   Waarom doorloopt een band tijdens het Festival de diverse rondes d.m.v. een publiekstemming?

   Bij de voorrondes en de Halve Finales komen de stemmen alleen van het publiek. Het grootste voordeel van een publiekstemming d.m.v. handen opsteken is dat het een eerlijk en helder systeem is. Emergenza kan onder geen voorwaarde het resultaat veranderen want het publiek kan deze zelf zien en tellen. Het is erg democratisch! Op deze manier reflecteert het resultaat de publieke opinie.

   Woah! Bands die veel vrienden meenemen naar de voorrondes worden gekwalificeerd terwijl ze niet getalenteerd zijn!?

   Dit is vreemd maar kan gebeuren. Bands als deze zullen niet veel verder komen dan de voorrondes. Het is twijfelachtig dat hun vrienden binnen twee maanden wederom willen betalen voor hun optreden. Tevens is bij de halve finale de locatie veel groter en het is onmogelijk voor een band om het monopoly te verwerven. Op dit niveau zullen alleen de beste bands doorgaan naar de landelijke finale. De kunst voor kwalificatie naar de volgende ronde, in het bijzonder de halve finale, is het winnen van de stemmen van het publiek dat juist niet voor hen gekomen is, maar die hen ontdekken als een nieuwe band, het talent herkennen en genieten van de muziek. Bij ons optreden waren er minder mensen in vergelijking met andere bands! Dat is nu eenmaal part of the game! Maar om deze reden zullen we pas op de avond zelf bekend maken hoe laat elke band speelt. Hierdoor zal het publiek al vroeg in de avond aanwezig zijn en kunnen we er met alle bands en alle fans een toffe avond van maken.

   Als we gedurende de avond van optreden afvallen, kunnen we dan op een andere manier verder komen in het Festival?

   Nee, sorry. De enige weg om door te gaan wordt bepaald door de regels van het Festival.

   Hoe kan je zeker zijn van de nauwkeurigheid van de stemming?

   In de 17 jaar dat Emergenza bestaat hebben we veel stemmingssystemen uitgeprobeerd. Hetgeen we nu gebruiken is de meest accurate tot nu toe. Meestal tellen er twee mensen de handen voor precisie en eerlijkheid. Statistieken laten zien dat er een foutmarge van minder dan 3% is. Wanneer het verschil tussen twee bands erg klein is (bijv. één band heeft 150 stemmen en de andere 147 stemmen) zullen beide bands gekwalificeerd worden mits er genoeg ruimte is in de volgende ronde.

   Wat gebeurt er als we het niet eens zijn met de definitieve telling?

   Iedereen bij Emergenza geeft grote aandacht aan de telling van de stemmen. Onder geen beding wordt het resultaat heroverwogen na de bekendmaking.

   Vanwege het te laat arriveren op de locatie kon ons publiek niet op ons stemmen?

   Helaas, we zijn niet verantwoordelijk voor wie niet aanwezig was. Alleen zij die hun hand opsteken tellen mee en hun stemmen maken het verschil. Verzeker je ervan dat je fans weten hoe laat je moet spelen en dat ze tenminste 30 minuten eerder aanwezig zijn in geval van vertragingen bij de ingang.

   Sommige mensen van andere bands steken twee handen op!!?

   We diskwalificeren automatisch de stem van degene die twee handen opsteekt.

   Bij ons optreden waren er minder mensen in vergelijking met andere bands!?

   Dat is nu eenmaal part of the game! Soms komt er een grote menigte aan het begin van de avond en gaat weg voor het eind. Sommigen komen later en missen de eerste optredens etc. Het is voor ons onmogelijke het aantal stemmen te relateren aan het aantal aanwezigen, dat wordt een onmogelijke telling. Alternatief zou kunnen zijn dat we wachten met de stemming tot het einde van de avond maar ja... dan weet het publiek niet meer welke band wie was. Weet je.. als we zouden wachten tot alle mensen binnen waren dan zou de avond nooit beginnen of misschien wel pas eindigen om 3.00 s'nachts. We overwegen (en tellen) de stemmen van de aanwezigen in de locatie aan het eind van elk band optreden.

   Waar kan ik de resultaten van de concertavonden vinden?

   Check onze Website voor alle overzichten en resultaten. Kies eerst je taal, dan je stad om alle posities van elke avond te verkrijgen.

   Wanneer is er een jury aanwezig?

   Alleen bij de landelijke en internationale finales.

   Hoe worden de leden van de jury gekozen?

   Het management selecteert mensen met verschillende kwalificaties en ervaring in de muziekindustrie: muziekcritici, A&R, promotors, afgevaardigden van de muziekindustrie om vanuit divers perspectief een eerlijk oordeel te geven.

   Waar kunnen we de stemmen van de jury in detail terugvinden?

   Check onze Website. Kies dan de Finale van je stad en je zult de resultaten vinden.

   Hoe zit de Finale in elkaar?

   12-14 bands spelen op dezelfde avond (tijdens de landelijke finales komen er ook bands van andere finales. De gastbands spelen altijd rond middernacht). Elke band treedt ongeveer 20-22 minuten op. De wisseling tussen de bands duurt 2-3 minuten. Tijdens de Finale zijn er geen goede of minder goede tijden om te spelen. Alle tijden zijn gelijk. Eerlijkheidshalve geven we de bands niet van te voren de exacte tijd van optreden. De avond is verdeeld in 3 keer 1,5 uur optredens. De bands wordt meegedeeld in welk deel ze zullen optreden maar nogmaals, de exacte tijd wordt niet genoemd. Zodoende voorkomen we dat mensen niet alleen komen voor één specifieke groep of precies aan het begin van een bands optreden.

   Hoe werkt de jurering tijdens de finales?

   De jury zal technische prijzen toekennen aan alle 14 bands die optreden in de Finale. Tijdens de finale wordt de winnaar bepaald door het publiek en de jury. Aan het einde van elk optreden stemt het publiek door zijn hand op te steken. Als het laatste optreden geweest is komt de jury bij elkaar en kiest de beste muzikanten die de technische prijzen in ontvangst zullen nemen. Daarna geven we hen de namen van de 6 bands met de hoogste score van het publiek. De jury beslist dan welke van de 6 bands het verdient om de winnaar te zijn.

  • KaartenOpen or Close

   Hoe werkt het met de toegang tot de optredens?

   Emergenza voorziet iedere band van 100 kaarten zodat ze hun fans direct kunnen benaderen. Fans en vrienden kunnen geld besparen door in de voorverkoop kaarten te kopen van de bandleden zelf. De voorverkoop is een stuk voordeliger dan de kassa aan de zaal. Elke band heeft een gelijk aantal kaarten te verkopen om verzekerd te zijn dat niet één band de zaal vult met zijn fans. De band is niet verplicht de kaarten te verkopen. Ze worden toegekend voor eigen promotie. Het kan moeilijk zijn om je te kwalificeren voor de volgende ronde als je geen publiek meeneemt. Uiteindelijk maakt het publiek immers de keuze.

   Moeten we de kaarten vooraf betalen?

   Nee.

   Moeten we alle kaarten verkopen?

   Nee, bands kunnen zoveel of zo weinig kaarten verkopen als ze willen. Niet verkochte kaarten moeten terug naar de Emergenza manager. Als een band alle kaarten teruggeeft hoeven ze geen cent te betalen. Let op: hoe meer kaarten je verkoopt, hoe meer van je inschrijfgeld je terug zult verdienen.

   Wanneer moeten we het geld en de niet verkochte kaarten teruggeven?

   De band moet het geld en de niet verkochte kaarten net in de aanloop naar de avond van het optreden teruggegeven.

   Mogen we de vrijkaartjes verkopen en de winst houden?

   Ja, als je het afgesproken aantal kaarten hebt verkocht kan je de vrijkaarten zelf regelen, verkopen of weggeven.

   Vinden jullie niet dat de prijs voor een kaartje aan de hoge kant is?

   De prijs is hoog om het publiek aan te moedigen langer te blijven dan alleen het optreden van hun vrienden. We willen dat ze de gehele vier uur genieten van de muziek en nieuwe getalenteerde bands ontdekken.

   Is het belangrijk dat de bands hun eigen optreden promoten?

   Ja, natuurlijk! Het is aan Emergenza om een onvergetelijk concert te organiseren en de jonge bands te voorzien van de beste technische voorwaarden. Echter, concerten geven met veel muzikanten op het podium voor weinig publiek is niet bevredigend. Emergenza zal de concerten promoten via radio en iternet. Ook worden alle concertdata van de bands aangegeven op de website. Desondanks is deze promotie geen garantie dat we het publiek van iedere band bereiken. Het is vaak moeilijk om publiek te trekken voor aankomende, onbekende bands. Daarom is het belangrijk dat oom de bands zorgdragen voor hun eigen promotie. Het Festival is gebaseerd op de gezamelijke inspanning van de deelnemende bands: allen moeten actief zijn om een groot publiek in de zaal te hebben. Om het doel te bereiken geven we de bands enkele posters; op elke poster is een blanco ruimte waar de bands hun naam, tijd van optreden etc. kunnen invullen. Daarnaast krijgen de bands ook stickers om hun optreden te promoten. Ook voorzien we iedere band van 100 kaarten zodat ze hun publiek direct kunnen benaderen.

   Zijn de kaarten geldig voor elke avond?

   Nee, de kaarten zijn alleen geldig op de avond dat de band, die de kaarten heeft verkocht, speelt.

   Kunnen we kaarten bij de toegang achterlaten voor kennissen of vrienden?

   Ja, zolang ze maar vooraf betaald zijn, in de middag voor de soundcheck.

   Hebben onze partners, ouders etc. gratis toegang?

   Nee, sorry. Er zijn geen vrijkaarten beschikbaar voor anderen behalve de band. Wanneer je het benodigde aantal kaarten hebt verkocht dan kun je de overigen geven aan wie je wil.

   Kunnen we ook tijdens of na het optreden voor de kaarten betalen?

   Absoluut niet.

   Mochten we na het concert nog onverkochte kaarten hebben, krijgen we dan het geld terug? Of kunnen we deze gebruiken voor andere avonden?

   Nee, sorry. Kaarten uit de voorverkoop worden niet teruggenomen. De kaarten zijn gedateerd voor de avond dus dat betekent dat je ze niet op een andere avond kan gebruiken.

   Wat gebeurt er als we de kaarten, waar we verantwoordelijk voor zijn, verliezen?

   Helaas zal je er voor moeten betalen... Dus verlies ze niet.

   Hoe is de prijs van een kaart vastgesteld?

   De prijs is vastgesteld door Emergenza’s Hoofdkantoor en is afhankelijk van productie en verhuurkosten alsmede kosten voor levensonderhoud in elk land/ stad.

   Kunnen we de andere concerten van het Festival gratis bijwonen?

   Ja, alle muzikanten die deelnemen aan het Festival kunnen de andere concerten in elke stad van de wereld waar ze worden georganiseerd gratis bijwonen. Je kunt de gratis kaarten aanvragen via de Website (volg de link Complete schedule of the Festival). Vrienden en familie moeten wel toegang betalen.

   Kunnen we een journalist of een producer gratis uitnodigen? (zonder betaling van de toegangskaart)

   Ja, media en muziekindustrie kunnen gratis de optredens bijwonen. Informeer vooraf je lokale Emergenza kantoor en geef de namen door van de gasten. De gasten moeten op de avond van het optreden zich wel legitimeren met een businesskaart welke hun identiteit en kwalificaties bevestigd.

   Wie mogen er vrijkaarten of uitnodigingen ontvangen?

   Betrokkenen uit de muziekwereld kunnen gratis een toegangskaart krijgen: journalisten, managers, record company editors, promoters, booking agents, impresarios.

  • Technische vragenOpen or Close

   Waarin voorziet Emergenza mijn band?

   Emergenza draagt zorg voor de locatie, de technische organisatie, de geluidstechnicus, backline en de promotie, jij hoeft alleen maar te spelen. Emergenza zorgt ook voor de materialen: niet alleen het geluid, ( p.a., microfoons, stage monitors etc.) maar ook de backline (versterkers, drumstel en bekkens). De hele uitrusting is van topkwaliteit. Technici (geluid en stage) zijn deels van de locaties, van Emergenza en staf van de muziekwinkels.

   Voorziet de organisatie in percussie?

   Nee.

   Voorziet de organisatie in een keyboard?

   Nee.

   Mogen we onze eigen geluidstechnici meebrengen?

   Nee, sorry. Emergenza’s geluidstechnicus is de enige verantwoordelijke zowel voor de avond als voor de installatie. Echter, als je geluidstechnicus onze technicus wil assisteren dan kan dat. Hoe dan ook, Emergenza’s technicus is de enige die beslissingen kan nemen en de panelen bedient.

   Welk deel van mijn drumstel mag ik meenemen?

   Je mag je snaredrum, drumpedaal, elektronische pads en ander klein slagwerk meenemen. Dus het heeft geen zin om bekkens mee te nemen!

   Kunnen we speciale lichteffecten krijgen?

   Soms kunnen we speciale lichteffecten regelen. Het is afhankelijk van het management en de technische regels van iedere locatie. Geef het tijdens de technische vergadering aan en we kunnen zien wat mogelijk is.

   Mogen we onze gitaar/baseffecten gebruiken?

   Ja, natuurlijk!

   Mogen we onze eigen gitaar/bas versterkers gebruiken?

   Nee, sorry. De organisatie voorziet in versterkers. Alle bands gebruiken dezelfde backline.

   Mogen we onze eigen bekkens gebruiken?

   Nee, sorry. De organisatie voorziet in bekkens aangezien alle bands dezelfde dienen te gebruiken.

   Mogen we voor het zingen onze eigen microfoons gebruiken?

   Nee, sorry. De organisatie voorziet in microfoons en alle bands gebruiken dezelfde microfoons. Dit om technische problemen en onnodig oponthoud te voorkomen.

   Mogen we onze eigen stage technici meenemen?

   Nee, we vertrouwen op onze ervaren staf tezamen met het gesponsorde materiaal.

   Wie is verantwoordelijk voor de visa’s van de muzikanten als ze deelnemen aan een showcase in het buitenland?

   Deelnemende bands aan showcases in het buitenland zijn zelf verantwoordelijk voor hun visa en paspoorten.

   Wie zorgt er voor het transport van de persoonlijke instrumenten van de band bij showcases in het buitenland?

   Deelnemende bands aan showcases in het buitenland moeten het transport van hun eigen instrumenten regelen. Ook tijdens de showcases voorziet Emergenza in een backline van hoge kwaliteit. Dit bespaart een hoop problemen in het transport van drumstel en versterkers.

   Kunnen we zelf vervoermiddel kiezen naar de internationale showcases?

   Nee, sorry. Het verveormiddel (auto, vliegtuig etc.) wordt bepaald door ons management en is afhankelijk van afstand, tijd en budget.

   Onze drummer is linkshandig. Hoe wordt dit vanuit technisch oogpunt georganiseerd?

   Bands met linkshandige drummers of met een groot aantal muzikanten spelen normaliter als eerste of als laatste. Het is een kwestie van technische efficiëntie om het beste geluid te verzekeren en de tijd tussen de bands zo kort mogelijk te houden.