SØK ETTER BAND
WORLD
3OPPTRE LIVE PÅ FESTIVALEN!
2BEKREFT KONSERTDATO
1MELD PÅ BAND / GRUPPE
TIDLIGERE DELTAKERE
Hjem  >  Festivalen  >  Tidligere deltakere
HVA SIER TIDLIGERE DELTAKERE?
Dudes (N) internasjonal finalist 2012.
Dudes representerte Norge på den internasjonale finalen i 2012. Sjekk ut hva de har å si om opplevelsene på Emergenza Festivalen i videon.

Nico & Vinz (N) vinnerne av den int. finalen 2011
"Da vi meldte oss på trodde vi virkelig ikke at vi skulle nå så langt. Vi trodde at dette var en konkurranse ment for rockeband, men etter noen konserter forstod vi at publikum likte oss – selv da vi gikk videre til Skandinaviafinalen i Sverige. Å få spille på store scener er fantastisk med tanke på at vi nettopp har startet og ikke har gjort det her så lenge. Det er utrolig at vi har fått sjansen til å spille på disse klubbene."

Emmecosta (S) 6. plass på den int. finalen 2011
"Å spille på store klubber og nå på Taubertal er virkelig fantastisk for oss. Det skal jo være en konkurranse, men det kjennes som en premie bare det å få delta og få spille på så fine steder og møte så mange fine mennesker og bra band."

LeBelle (AUS) 5. plass på den int. finalen 2011
"Dette er vår første festival utenlands, og vi har kommet fra andre siden av jorden for å spille på den. Det er enda bedre enn vi kunne forestille oss. Vi ville bare gå opp på scenen og "kick some a**". Vi har hatt denne dagen i hodet siden vi begynte å spille musikk, det er dette vi vil gjøre."

LSD ON CIA (DK) 2. plass på den int. finalen 2011
"Vi blir mer og mer tent på å få spille på de større scenene. Vi har vært på turné med Emmecosta fra Sverige på vei ned hit. Det hele har vært en fantastisk erfaring!"

Hurricane Love (S) vinnere av den int. finalen 2012
Intervjuet starter 0:48

Blackbeat vant Emergenza Festival Danmark 2013
Vi fikk tak i de danske vinnerne backstage på Store Vega etter en fantastisk finale med Danmarks mest lovende band. Hør hva bandet har å si om festivalen, og hvilke råd de gir andre band.

HVA KAN SKJE ETTER DELTAKELSE PÅ EMERGENZA FESTIVAL?
Fra Malmø til resten av verden etter Emergenza Festival


Royal Republic spilte i 2008 sin første konsert på Emergenza Festival. Bandet ga oss fantastiske konserter, og gikk hele veien til den nordiske finalen. I tillegg til de vanlige Emergenza-konsertene, ga vi bandet en gig på anerkjente Vega i København, og en klubb-gig i Paris.

Bandet var aktivt gjennom hele sesongen, og sørget for å utvide fanbasen sin, og tiltrekke musikkbransjen. Denne interessen endte i en platekontrakt med Roadrunner Records (Warner Music) i Tyskland, og etter dette har det gått slag i slag. Rett etter signeringen booket de sin første Europa-turné, og bandet har siden turnert intensivt i hele Europa, bl.a. som support for Donots, Die Toten Hosen, Social Distortion og Billy Talent. Over ser du video fra når de spilte på Rock Am Ring i Tyskland.

Bandets mest populære video på Youtube er "Tommy Gun" som har nådd over 6.000.000 (!!!) views.
Royal Republic er et strålende eksempel på at det ikke spiller noen rolle om et band er nyoppstartet, eller om man har spilt sammen et par år. Alle band kan få noe stort ut av deltagelse på Emergenza Festival, så lenge man har gnisten, energien og fokus, så kan dette være springbrettet for en fantastisk karriere.
Emergenzavinnerne som slo gjennom etter Emergenza Festival


De begynte å rappe og lage musikk sammen i 2009, og drømte om å stå på scenen hvor Norges mest populære artister stod - på VG-listen. Norges offisielle topp 20-liste over de mest solgte sangene. I 2010 spilte Nico & Vinz på bransjefestivalen by:larm i Oslo, og etter en vellykket konsert med positive tilbakemeldinger fra både publikum, arrangører og pressen, meldte Nico & Vinz seg på Emergenza Festival i Oslo. Det var et klokt valg, og et valg som skulle vise seg å få stor betydning for starten på deres karriere.

Allerede i den innledende runden viste bandet energi og engasjement som de andre bandene kunne lært noe av. Bandets scenepersonlighet vokste med hver konsert, fanbasen økte og bandet nådde ut til flere og flere folk i takt med at festivalen gikk fremover. Vi var imponerte over bandets uttrykk som liveband, og vi booket dem inn på Lille Vega, hvor de for første gang fikk muligheten til å prøve krefter mot et utenlandsk publikum.

Innen bandet nådde den norske finalen på spillestedet Rockefeller i Oslo, skrev bandet under på en kontrakt med Universal Music Norway, og bandet oppnådde rotasjon på NRKs radiokanaler P1, P4 og viktigst av alt - A-rotasjon på P3, Norges ungdomskanal. Høy rotasjon på musikken, og stort fokus på bandets konserter, førte til at nye fans strømmet til med økt hastighet.

Dette ga bandet en ekstra stor tro på seg selv, og den selvsikkerheten var med til på å skubbe janteloven i bakgrunnen, og banet veien for suksess. I Stockholm skulle Nico & Vinz forsvare Norge i den nordiske finalen, og det gjorde de så overbevisende, at de sikret seg en plass i den internasjo nale finalen på Taubertal Festival i Tyskland. Her skulle bandet spille mot dyktige og sultne band fra resten av verden. Da avgørelsen falt på den siste dagen av den internasjonale finalen lød det: "and the winner is...... Nico & Vinz from Norway", og jublen brøt ud!

Nico & Vinz ilte videre til Taubertal Festivalens største scene, hvor de nå skulle spille foran flere tusen mennesker. De hadde bevist for seg selv og alle andre, at de hadde noe ekstraordinært ved seg. Nico & Vinz er et band som det blir spennende å følge med videre!

Rett etter den internasjonale finalen på Emergenza Festival, solgte singlen "One Song" til platinum, og 2013s sommerhit i Norge har også solgt til platinum. Sangen heter "Am I Wrong" (ute på Parlophone Music Norway) og gruppen bak hiten er vinnerne av Emergenza Festival 2011: Nico & Vinz.
Her kan du se Nico & Vinz opptre på scenen de drømte om å stå på, da de startet å lage musikk sammen. VG-listen topp 20 er Norges største samling av gratiskonserter, som er med artister og band som har solgt mest i det foregående året. Da konserten ble sendt live tok Nico & Vinz andreplassen på Topp 20-listen.

Nico & Vinz er et levende bevis på at band som allerede er på ve frem, og kanskje allerede har kontakter i bransjen, med stor fordel kan delta på Emergenza Festivalen, da konsertdelen av bandets aktiviteter er uhyre viktig. Derfor kan deltagelse på Emergenza Festivalen brukes som en eksponeringsplattform på konsertfronten, og sikre at man kan spille på de beste og største spillestedene for et nytt, stort publikum.

Oppdatering: To år etter deltagelsen og seieren på Emergenza Festival har Nico & Vinz signert en verdensomspennende kontrakt med Warner Bros. og skal endelig lanseres utenfor Norges landesgrenser!
Flere fans på Facebook enn kjente band


Hurricane Love hadde base i Skåne i ca. ett års tid, før de meldte seg på Emergenza Festivalen. Bandet hadde fra før oppnådd en del opmerksomhet rundt den første singelen, "Serial Liar", og på Youtube hadde musikvideoen over 500.000 views. Bandet manglet den siste dytten videre, og det var her Emergenza Festivalen passet perfekt!

Etter den innledende runden skiftet bandet vokalist, og konstellasjonen som skulle ta bandet hele veien var skapt. Bandet imponerte gang på gang på festivalens konserter, og da bransjejuryen i Skånefinalen skulle velge en vinner, trengte de ikke lang betenkningstid. I både den svenske-, nordiske- og den internasjonale finalen, spilte bandet seg til topps. Det endte med, som for alle andre internasjonale vinnere, at de skulle spille på Taubertal Festivalens største scene foran tusenvis av entusiastiske, tyske musikkelskere.

Under Emergenza Festival hadde bandet arbeidet intenst og målrettet med at promotere bandet, og sine konserter. Dette ledet naturligvis til at flere oppdaget dem på konserterne, og antallet av fans på Facebook eksploderte. I dag har bandet over 30.000 følgere på Facebook, og i takt med at de opptrer på konserter i Tyskland arrangert av Emergenza, knyttet de kontakt og relasjoner til enda flere fans. De har klart det få band lykkes med - å koble sosiale medier sammen med virkeligheten, uten å glemme at hovedfokuset ligger på å få folk til å komme på konsertene sine.
På den internasjonale finalen ble bandet oppdaget av en representant fra et stort musikkforlag i Tyskland, og det resulterte i at Hurricane Love fikk sangen "Living Lost and Broken" med på soundtracket til den tyske storfilemen "Schlussmacher".

Her ser du en av videoene bandet lagde rett etter den internasjonale finalen i Tyskland. Videoen nådde raskt over 100.000 views, selv om det ikke er en offisiell musikkvideo.

Fremover i 2012, skal Hurricane Love turnere i Sverige, Danmark og Tyskland. Reisen har såvidt startet!
FORDELENE MED Å DELTA
» Alle deltagende band er garantert minimum én konsert på festivalen.
» Går bandet deres hele veien spiller dere opp til 7 konserter i inn- og utland.
» Festivalen avholdes på landets beste klubber. (Rockefeller, Folken, USF Verftet, John DEE, Garage, Revolver, Grottene m.fl.)
» Alle deltagende musikere har gratis adgang under hele festivalsesongen.
» Utvid deres fanbase og spil for nye publikummer.
» Vis frem bandet deres for bransjefolk i de perfekte rammer.
» Selg merchandise og ler å promovere deres band mer effektivt.
» Nettverk med andre band, og planlegg utvekslingskonserter i Norge eller i utlandet.
» De nordiske vinnere spiller på Taubertal Open Air i Tyskland.
» Hovedpremien er en Europaturné.
» Eksempler på noen av de premier som deles ut: Turné støtte, studio tid, distribusjonsavtaler, promosjonavtaler, instrumentpremier, bandcoaching.

VI HJELPER BANDET DERES VIDERE
Vår internasjonale team jobber alltid for å hjelpe seriøse og engasjerte band.
Vi har bl.a. hjulpet band med å staple egen turné på benene, likesom band har fått platekontrakt etter vi har satt de i kontakt med plateselskaper i utlandet.
Det hele begynner med bandet deres – gå ikke glipp av muligheten for å komme videre – meld på bandet deres her på siden allerede i dag.

De nordiske vinnerband skal delta i den internasjonale finale som avholdes som en del av Taubertal Open Air Festival i Tyskland. Her opptrer Emergenza-finalistene på samme scene som flere store kjente band.