WORLD
NYHEDER
Hjem  >  Festivalen  >  Nyheder  >  Nyheder
SENESTE MEDIA
  • VIDEO
  • LYD
  • FOTO
7/12/2018 11:35:23 AM

Royal Age

7/10/2018 11:46:30 PM

InkordiaKOMMENDE KONCERTER
Land

By

NÆSTE BANDS PÅ SCENEN
Tilmeldt 05 juli 2018 klokken 22:00

Aploud

Pop
Danmark
Tilmeldt 29 juni 2018 klokken 11:27

Dyb Undergrund

Rock garage
Danmark
Tilmeldt 25 juni 2018 klokken 09:17

Mylder

Alternative Folk
Danmark
Bands som snart går op på scener rundt om i verden
Tilmeldt for 1 time siden

TIRO

Alternative rock
Italien
Tilmeldt for mindre end 1 time siden

LAW

Rock
Holland
NYHEDER

Om Emergenza

Den største musikkonkurrence / musikfestival i Danmark for upcoming bandsEmergenza Festival

Den største musikkonkurrence / musikfestival i Danmark for upcoming bands!


Festivalens Historie

I starten af 90'erne gik en gruppe musikere og deres bands sammen og arrangerede en endagsfestival i udkanten af Rom, Italien. Festivalen blev et så stort tilløbsstykke at arrangørerne året efter blev overøst af forespørgsler fra bands som ville spille. Men da man stadigvæk bare havde en dag at arrangere selve festivalen på, lod man de bands som ville spille deltage på et par klubkoncerter i foråret, og de bedste bands herfra spillede på festivalen om sommeren. I takt med at festivalen voksede spredte rygtet sig, og Emergenza afholdes i dag i de vigtigste musikbyer i Europa, Nordamerika, Japan og Australien.

Festivalens format

I hver by er formatet det samme. Alle udvalgte bands er garanteret minimum en koncert på den første af tre "runder" som afholdes i hver by. I Danmark plejer vi at have 8-10 bands som hver spiller en showcase på 20-25 minutter på disse velbesøgte arrangementer. Halvdelen af de deltagende bands går videre til anden runde via publikums- og musiker-afstemning, hvor man skal stemme på 2 eller flere bands (vi ser at publikum i gennemsnit stemmer på omkring 3 bands og på denne måde undgås "taktik" i afstemningen). Emergenza står altid for backline og teknisk support på scenen. Semifinalerne afholdes som regel på en større klub, da tanken er at lade deltagerne spille på større og større scener. Efter at publikum og musikere igen stemmer de bedste bands videre afholdes en regional finale i hver by. I Odense på Posten, i Århus på Train og i København i Store Vega. I finalerne sender en jury bestående af branchefolk et band videre til den nationale finale, og fra den nationale finale går et band videre til den nordiske finale. Til sidst sender vi to Nordiske vinderbands til den internationale finale som afholdes som en del af Taubertal Open Air Festival i Tyskland. Emergenza står for rejse, ophold, mad og teknisk support. Emergenza finalisterne spiller på samme scene som store internationale artister. En jury med medlemmer fra den internationale musikbranche udvælger en international vinder, som løber af sted med hovedpræmien som er en showcase turné i Europa. Fine præmier fra vores sponsorer deles ud til de bedste musikere i den internationale finale.

Hvad sker der bagefter?

Uanset om man går hele vejen til den internationale finale eller man bare spiller på den første runde er Emergenza Festival en uovertruffen mulighed for upcoming bands. Vi præsenterer årligt over 100 bands i Danmark på scener som normalt er forbeholdt store navne. Vores arrangementer er desuden oftest velbesøgte. Muligheden for at vise sit band frem på disse scener for et stort og nyt publikum er svær at finde noget andet sted. Vores store netværk gør det desuden muligt for os at tilbyde gigs i andre byer, såvel i Norden som ude i Europa. Mange bands har taget chancen og benyttet sig af de åbninger som Emergenza Festival har skabt for dem for at starte eller bygge videre på sin karriere. Udover Odense, Århus og København har festivalen været afholdt i Albuquerque, Atlanta, Austin, Baltimore, Birmingham AL, Boston, Buffalo, Chicago, Cincinnati, Cleveland, Columbia, Columbus, Dallas, Denver, Detroit, El Paso, Houston, Indianapolis, Jacksonville, Memphis, Miami, Milwaukee, Minneapolis, Nashville, NY Brooklyn, NY Manhattan, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, San Antonio, San Francisco, Seattle, St. Louis, Tampa, Tucson, Washington D.C., Wien, Antwerp, Brussels, Montreal, Ottawa, Quebec City, Toronto, Vancouver, Malmø, Gøteborg, Stockholm, Helsinki, Tampere, Bordeaux, Lyon, Marseille, Nancy, Paris, Toulouse, Berlin, Donaueschingen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Koblenz, Köln, Leipzig, Mannheim, Marburg, München, Nürnberg, Regensburg, Ruhrgebiet, Saarbrücken, Stuttgart, Trier, Ulm, Wüsrzburg, Dublin, Milano, Padova, Roma, Torino, Treviso, Amsterdam, Tilburg, Oslo, Bergen, Stavanger, Prag, Budapest, Barcelona, Granada, Madrid, Valencia, Basel, Bern, Luzern, St Gallen, Zurich, Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Liverpool, London, Manchester, Sydney, Adelaide, Melbourne, Moscow, St. Petersburg og Tokyo. Vi forbeholder os retten til ændringer.